16 Kasım 2014 Pazar

Deliha


Tek renkle oluşan tablolar nasıl sıkıcı ise habire aynı şeyi yaparak geçirilen günlerle yaşanan gençlik ve sonucunda oluşan kişilik de aynı şekilde sıkıcı-verimsiz olur sanırım diyerek Deliha'ya attım kendimi.Gülmeye de ihtiyacım vardı sosyal bir ortamda yerimi almaya da.Aman ne iyi etmişim.Ya gülmeyi sevdiğimden ya da film gerçekten komik olduğundan bloğa adını veren turuncu kahkahalarım ortada çınladı.


Aşk ne çok şeyin ana fikri başlığı.Deliha güya komedi filmi ama orada da aşk her şeyi yönlendiren olmuş. Oyuncu kadrosu oldukça iyi ama e tabii ki Gupse Özay döktürmüş yani. 


Kaderi anlamaya çalışmak ve hayatı belirlemekte fala verdiği önem, 10 saniyede dükkana indiğinde hayatının aşkını görmek için olan dayanaksız inancına rağmen koşturması bana yıllar önce okuyup hiç hoşlanmadığım Zar Adam kitabını hatırlattı. Acaba bizler de bu kadar iradesizce mi belirlemeye çalışıyoruz yaşantımızı bazen diye düşündüm gülerken.

Televizyonlarda aynadaki öpüşme sahnesine vurgu yapılsa da insanların yalnızken yaptığı ya da aşıkken yapmayı düşündüğü daha bir çok saçmalığa yer veren film bana göre Türk sinemasında komesi silsileleri sayfasında cidden olumlu bir yenilik yaratmış. Senaryosunu kendisinin yazdığı filmi beyazperdeye geçiren bir kadın komedyen..nihayet! Zeliha, hepimizden bir şeyler taşıyor..ve tavsiye ederim gidin.Cidden çok güleceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder